نحوه فسخ قرارداد توسط مستاجر

فسخ قرارداد توسط مستاجر

نحوه فسخ قرارداد توسط مستاجر ، بر اساس قوانین تحت شرایط خاصی امکان فسخ اقرارداد توسط مستاجر و یا مالک برای هریک از طرفین معامله وجود دارد. در این مطلب به بررسی شرایط فسخ قرارداد توسط مستاجر میپردازیم. این مورد نیز از شرایطی که در فسخ قرارداد خرید و فروش به آن اشاره کردیم تبعیت می‌کند. شاید این سؤال نیز برای شما پیش بیاید که آیا امکان فسخ قرارداد اجاره از سوی مالک و یا مستأجر پس از تعیین مدت قرارداد وجود خواهد داشت؟ در پاسخ شما باید بگویم که دراین‌باره تنها باید قانون اجازه فسخ قرارداد را طبق دادخواست شما صادر نماید. پیشنهاد می‌کنیم قبل از بستن قرارداد خرید و فروش، اجاره و یا مشارکت با افراد کارشناس و مورد اطمینان در این زمینه مشورت کنید تا بروز چنین مشکلاتی برای شما به حداقل برسد. فسخ قرارداد اجاره خانه در دو صورت زیر امکان‌پذیر خواهد بود

الف-مواردی که مستاجر می تواند قرارداد را فسخ کند چیست؟

مستأجر به دلایل گوناگونی می‌تواند درخواست و اقدام به فسخ قرارداد کند. در صورتی که خانه و ملک استیجاری با شرایطی که در قرارداد قیدشده مطابقت نداشته طبق ماده  ۴۱۵ قانون مدنی، این اجازه را به مستأجر می‌دهد که معامله را فسخ کند. اگر مستأجر حق فسخ قرارداد به نفع خود ذکر کرده نیز می‌تواند قرارداد را فسخ نماید. و یا اگر کل یا قسمتی از ملک خراب شود و قابل سکونت نباشد مستأجر می‌تواند اقدام به فسخ قرارداد بنماید. درصورتی‌ که مستأجر به دلایل دیگری بخواهد نقل ‌مکان کند و ملک را تخلیه کند باید سه ماه قبل موضوع فسخ اجاره و تخلیه ملک را به مالک اطلاع دهد.

در موارد زیر مستاجر می‌تواند حکم به فسخ‌ اجاره را از دادگاه درخواست کند

 

1ـ در صورتی که مشاهدات مستاجر از ملک مورد اجاره با اوصافی که در اجاره‌نامه قید شده منطبق نبوده.

2ـ اگر در مدت اجاره عیبی در عین مستاجره حادث شود که آن را از قابلیت سکونت خارج کند و رفع عیب مقدور نباشد.

3ـ در مواردی که مطابق شرایط اجاره حق فسخ مستاجر وجود داشته باشد .

4ـ در صورت فوت مستاجر در مدت اجاره و درخواست‌ فسخ اجاره از طرف کلیه ورثه‌.

5ـ هرگاه مورد اجاره در معرض خرابی بوده و قابل‌ تعمیر نباشد و یا برای بهداشت و سلامت مضر بوده و باید خراب‌ شود.

 

ماده 13 .  هرگاه مستاجر به علت انقضای مدت اجاره یا در مواردی که در بالا اشاره ش به تقاضای او حکم فسخ اجاره صادر شده مورد اجاره را تخلیه کند و مالک از تحویل گرفتن مورد امتناع کند، مستاجر مکلف‌ است به وسیله اظهارنامه از موجر یا نماینده قانونی او تقاضا کند که‌ برای تحویل گرفتن مورد اجاره حاضر شود.

در صورتی که موجر به مدت پنج روز از تاریخ ابلاغ اظهارنامه‌ حاضر نگردد، مستاجر باید به دادگاه محل وقوع ملک مراجعه و تخلیه کامل مورد اجاره را تامین دلیل نماید و کلید آن را به دفتر دادگاه تسلیم کند.

مطلب پیشنهادی ثمن معامله چیست؟

وکلای حقوقی ایران وکلا بهترین گروه حقوقی واقع در شهرری ارائه دهنده خدمات حقوقی و مشاوره دعاوی ملکی ،خانواده و آماده عقد قرارداد با شهرک های صنعتی و کارخانه ها می باشد.

بهترین وکیل شهرری شماره تماس     02155904178      

0 0 vote
امتیاز به مطلب
0 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments