مبایعه نامه بر املاک استیجاری
نکات قابل توجه مدیران قرارداد
۱- تکلیف تخلیه ملک یا عدم تخلیه آن در مبایعه نامه مشخص شود و حتما در این خصوص با مستاجر هماهنگی های لازم انجام شود.
۲- خریدار باید به عنوان مالک جدید جایگزین ، موجر (فروشنده قبلی) گردد و پایبند به ادامه رابطه استیجاری قبلی باشد یعنی نمیتوان به صرف انتقال مالکیت آپارتمان ، از مستاجر خواست که قبل از پایان مدت اجاره ملک را تخلیه کند مگر با رضایت خودش.
۳- مفاد اجاره نامه سابق بین فروشنده و مستاجر را به دقت مطالعه کنید و به میزان مبلغ قرض الحسنه و اجاره بهاء و سایر توافقات آنها توجه کنید و همچنین پشت اجاره نامه و توافقات بعدی و مفاد تمدیدهای سالهای بعدی را ملاحظه کنید تا بار مالی آن کاملا مشخص شود.
۴- در مبایعه نامه تکلیف پرداخت قرض الحسنه مستاجر روشن شود . معمولاً این مبلغ بر عهده خریدار جدید گذاشته میشود و به همان میزان از مبلغ آپارتمان کسر خواهد شد.
۵- تکلیف اجاره بهاء از زمان تنظیم مبایعه نامه تا زمان تنظیم سند رسمی انتقال ملک در دفترخانه و اینکه اجاره بها این ایام متعلق به فروشنده است یا خریدار (موجر جدید) به صراحت مشخص شود.
۶- قرارداد جدیدی بین موجر جدید و مستاجر قبلی تنظیم شود با همان تعهدات و زمان باقیمانده از قرارداد قبلی ، یا در ظهر اجاره نامه قبلی به فروش آپارتمان و انتقال آن به خریدار اشاره بشود تا مستاجر نیز آگاه به این نقل و انتقال باشد و بداند که منبعد باید اجاره ماهانه را به چه شخصی بپردازد مبلغ قرض الحسنه را از چه کسی دریافت نماید ، و برای این توافقات حتما هر سه نفر (موجر جدید ، موجر قبلی ، مستاجر) بعلاوه دو شاهد زیر این صورتجلسه که در ظهر اجاره نامه نوشته شده را امضاء نمایند.
مطالعه بیشتر آیا امکان ابطال فروش مال مشاع وجود دارد؟
شما در حال خواندن مبایعه نامه بر املاک استیجاری بودید.