تنصیف اموال چیست و راه های آن

تنصیف اموال به معنی تقسیم اموال مکتسبه زوجین بین آنها برابر است. به گونه ای که تعهد انتقال و تصرف رایگان تا نیمی از اموال تملک شده زوجین در هنگام ازدواج بین زن و شوهر انجام شود؛ این کار ممکن است از طریق توافقی مانند تسویه حساب املاک یا از طریق حکم دادگاه انجام شود. تقسیم قضایی حقوق و ملکیت بین همسران در هنگام طلاق. این قانون پیش فرض دارد که هر زن و شوهر از نظر مالی و غیره سهمی برابر در روابط زناشویی دارند. پرداخت شده یا به نام چه کسی بوده است.

تقسیم دارایی خانواده به معنای تقسیم دارایی و بدهی بین این دو است. در ایران ، اگر مردی پذیرفته شود ، آنچه در ازدواج اسلامی به طور پیش فرض شرط شده شرط نصف شدن اموال زوجین است. در مورد تقسیم اموال همسر در زمان طلاق ، “به صورت چاپی” ، هیچ چیزی در هنگام ازدواج بیان نمی شود. توزیع املاک تقسیم اموال در صورت فوت یا فسخ نکاح است و در مورد املاک متعلق به متوفی یا حین ازدواج حاصل می شود.

شروط و راه های تنصیف دارای

وقوع طلاق

تحقق این شرط منوط به طلاق است. به عبارت دیگر ، این شرط ، برخلاف سایر شرایطی که در هنگام ازدواج وجود دارد ، منوط به وقوع طلاق و جدایی طرفین است ، یعنی زن اصولاً نمی تواند از شوهر خود بخواهد این شرط را بدون طلاق اجرا کند ، و شرط نصف شدن قبل از طلاق دارایی امکان پذیر نیست

 

زوجین خواهان طلاق هستند

تحقق شرط نصف شدن مال فقط در صورت درخواست طلاق به درخواست شوهر (مرد) قابل تقاضا است و اگر زن طلاق و جدایی می خواهد نمی تواند از این شرط استفاده کند. همچنین اگر طلاق به دلیل نقض وظایف زناشویی توسط زن یا ناشی از رفتار نامناسب یا بد اخلاقی زن باشد ، هر چند طلاق به درخواست مرد باشد ، بازهم زن نمی تواند شرط نصف شدن تقاضا را درخواست کند. ویژگی.

 

به عنوان مثال ، وقتی زنی از اطاعت در دادگاه امتناع می کند و حکم قطعی صادر می شود ، زن فرصت استفاده از این شرط را از دست می دهد.

معیار شرط بندی تا نصف دارایی

در این شرایط ، عبارت “تا نیمی از دارایی” درج می شود. بنابراین دادگاه می تواند از کمترین میزان تا نیمی از اموال را صادر کند و مرد را ملزم به داشتن آن مقدار اموال به زن یا پرداخت مبلغی معادل آن کند اما به هیچ وجه نمی تواند فراتر از این مقدار را صادر کند. “نیمی از مال” به قاضی اختیار می دهد تا اموال مرد را به اندازه صلاح خود تصرف کند ، اما این مقدار نباید بیش از نیمی از اموال مرد باشد.

دارای حاصل از زندگی مشترک

در تنصیف اموال این شرایط بسیار مهم است. طبق این شرط ، تمام اموالی که مرد پس از ازدواج به دست می آورد ، اگر حاصل زندگی مشترک باشد ، منوط به نصف شدن اموال است ، بنابراین اموالی که قبل از ازدواج در اختیار مرد بود یا اموالی که نتیجه زندگی مشترک نیست و ازدواج ، مانند اموالی که توسط یک مرد به ارث رسیده است ، مشروط به نصف کردن مال نیست.

دارایی ها در زمان طلاق موجود باشد

وجود املاک در زمان طلاق پیش شرط تحقق این شرط است. بنابراین ، شامل مال از دست رفته ، اعم از گمشده یا گمشده نمی شود. همچنین آنچه شرط است مال زوجین است ، بنابراین باید بدهی زوجین نیز در نظر گرفته شود.

تنصیف اموال

به عنوان مثال ، اگر شوهر مهریه زنی را که می خواهد او را طلاق دهد یا همسر دیگر مکلف است ، بدهد ، پرداخت مهریه زن مذکور یا زن دیگری از اموال شوهر بر اعمال شرط نصف شدن مقدم است. ویژگی. استثنائات مذهبی نیز ممنوع است و الزام به انتقال حداکثر نیمی از اموال زوجین نمی تواند از این قاعده کلی مستثنی باشد.

 

نکته ای که در اینجا لازم به ذکر است این است که ادعای اعسار در دادخواست برای تحقق شرط نصف شدن اموال مورد قبول مرد قرار نمی گیرد زیرا علی رغم عین بودن مال ، ادعای اعسار غیر موجه است. و فقط مورد قبول دین است نه نسبت به عین.

 

در بیشتر موارد به دلایل زیر  شرط انتقال تا نصف دارایی اجرا نمی شود.

1-عدم مطالبه زنان

 

۲ – مشکلات اجرائی شرط انتقال تا نصف د ارایی

 

۳ – عدم اطلاع از دارایی زوج

 

۴ – انصراف مردان از دعوای طلاق در صورت مطالبه اجرای شرط انتقال تا نصف دارایی از ناحیه زوجه

 

وکلای حقوقی ایران وکلا بهترین گروه حقوقی واقع در شهرری ارائه دهنده خدمات حقوقی و مشاوره دعاوی ملکی ،خانواده و آماده عقد قرارداد با شهرک های صنعتی و کارخانه ها می باشد.

بهترین وکیل شهرری شماره تماس     02155904178      

0 0 vote
امتیاز به مطلب
0 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments