الزام به تمکین چیست

الزام به تمکین چیست

مدارک لازم برای طرح دعوای الزام به تمکین

تمکین در لغت یعنی اطاعت و فرمان‌برداری. این واژه در علم حقوق به اطاعت زن از شوهر و اجرای وظایف زناشویی از سوی زن معنی شده است. مرد در صورت عدم تمکین زن خود می‌تواند دادخواست الزام به تمکین را تنظیم نماید. تمکین دو معنای عام و خاص دارد؛ تمکین عام یعنی اطاعت کلی از شوهر و تمکین خاص یعنی انجام وظایف زناشویی.

آثار عدم تمکین زن

اگر زن تمکین نکند حق نفقه، اجرت‌المثل و نحله از او گرفته می‌شود. در صورت عدم تمکین زوجه، در برخی موارد زوج می‌تواند با مجوز دادگاه ازدواج مجدد کند. علاوه بر این، اگر زن تمکین نکند و مرد بخواهد او را طلاق بدهد دیگر شرط تنصیف دارایی اعمال نمی‌شود. در شرایط معمول به هنگامی که مرد زن خود را طلاق می‌دهد مکلف به اجرای این شرط است.

الزام به تمکین در دوران عقد

طبق قانون زوجه باکره حق حبس دارد. بر این اساس، اگر زوج در دوران عقد دادخواست الزام به تمکین زوجه بدهد، زوجه باکره می‌تواند با اعلام به دادگاه از حق حبس خود استفاده ‌کند. بر همین اساس، تا زمانی که زن همه مهریه خود را نگرفته است می‌تواند از همسرش تمکین نکند. نکته مهم این است که اگر زوجه باکره پیش از این از زوج تمکین عام کرده باشد و وظایف عرفی و قانونی یک همسر را در برابر شوهر انجام داده باشد دیگر از حق حبس برخوردار نیست.

الزام به تمکین چیست
گاهی اوقات زن می‌تواند از همسر خود تمکین نکند

در چه شرایطی زن می‌تواند از شوهر خود تمکین نکند؟

اگر زوجه در عادت ماهانه باشد می‌تواند تمکین خاص نکند و رابطه زناشویی نداشته باشد. علاوه بر این، بر اساس قانون مدنی، اگر زوج پس از عقد بیماری‌ مقاربتی بگیرد، زن می‌تواند از رابطه زناشویی امتناع کند بدون آنکه نفقه او به خطر بیفتد.
بر اساس ماده ۱۱۱۵ قانون مدنی در برخی شرایط زن می‌تواند بدون اینکه مانعی برای نفقه او ایجاد شود جدا از همسر خود مسکن اختیار کند. مطابق قانون اگر زن اثبات کند که حضورش در منزل زوج خوف ضرر و زیان بدنی، مالی، یا شرافتی برای او ایجاد می‌کند، می‌تواند تا زمان رفع این معذوریت‌ها جدای از شوهرش زندگی کند.

زن ناشزه

نشوز به عدم انجام وظایف زناشویی از سوی زن اطلاق می‌شود. زن نشوزکننده را ناشزه می‌نامند. در صورت نشوز زن، مرد می‌تواند دادخواست الزام به تمکین را مطرح کند. در صورتی که عدم تمکین زن اثبات شود، نفقه او ساقط می‌شود.

مدارک لازم برای طرح دعوای الزام به تمکین

برای طرح دعوای الزام به تمکین باید سند ازدواج، شناسنامه، کارت ملی زوج، اجاره‌نامه یا سند مالکیت منزل، اظهارنامه دعوت رسمی از زوجه به زندگی مشترک و استشهادیه ترک منزل مشترک از طرف زوجه توسط زوج ارائه شود.
تمکین زن نیاز به اسباب و مقدماتی دارد و تهیه منزل از سوی زوج و ارائه‌ سند مالکیت منزل یا اجاره‌نامه یکی از ضروریات آن است. اگر زوج مسکن مناسبی برای زوجه تهیه نکرده باشد نمی‌تواند برای الزام به تمکین درخواست بدهد.

وکیل دعوای الزام به تمکین

هم زوج و هم زوجه برای احقاق حقوق خود و تسریع در روند رسیدگی به پرونده به وکیل و مشاور حقوقی نیاز دارند تا تصمیم درستی اتخاذ کنند و از تضییع حقوق‌شان جلوگیری نمایند.

 


تصمیم‌گیرنده نهایی در خصوص الزام به تمکین دادگاه است

وکلای حقوقی ایران وکلا بهترین گروه حقوقی واقع در شهرری ارائه دهنده خدمات حقوقی و مشاوره دعاوی ملکی ،خانواده و آماده عقد قرارداد با شهرک های صنعتی و کارخانه ها می باشد.

بهترین وکیل شهرری شماره تماس     02155904178      

0 0 vote
امتیاز به مطلب
0 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments