احکام طلاق توافقی چیست؟

احکام طلاق توافقی چیست؟

احکام طلاق توافقی چیست؟ فرایند طلاق طولانی و طاقت‌فرسا است و وقت زیادی از زوجین می‌گیرد. طلاق توافقی یکی از راه‌هایی است که روند جدایی را تسهیل می‌کند و طی آن زوجین می‌‌توانند در کوتاه‌ترین زمان ممکن و به راحتی از هم جدا ‌شوند. در این نوع از جدایی، زن و مرد، هر دو، تصمیم به جدایی می‌گیرند.لذا، زوجین با رضایت دوطرفه از هم جدا می‌شوند. بنابراین، در طلاق توافقی لازم است که طرفین درباره همه موارد زندگی مشترک به توافق برسند. اگر جدایی به شکل توافقی انجام شود مرد موظف است به تمامی شروطی که در توافقنامه متعهد شده است پایبند بماند.یکی از مزیت‌های طلاق توافقی کاهش فشار روانی بر روی فرزندان است و به خاطر کم شدن تنش‌ها و درگیری‌ها حرمت‌ها حفظ می‌شود و در نتیجه حتی ممکن است زوجین در آینده تصمیم بگیرند که زندگی مشترک خود را از سر بگیرند. با این حال، گاهی اوقات حتی در این نوع از طلاق نیز زنان مجبور می‌شوند از بسیاری از حقوق خود بگذرند که این مسئله فشارهای مالی و مشکلات فراوانی برای آنها به وجود می‌آورد.

مسائلی که برای طلاق باید در مورد آنها توافق شود

مهریه، نفقه، حضانت فرزندان، جهیزیه و غیره از جمله مواردی هستند که در طلاق توافقی باید در مورد آنها تصمیم‌گیری شود. مطابق ماده ۱۱۶۹ قانون مدنی، حق حضانت فرزند تا ۷ سالگی او با مادر است، اما پس ‌از آن به پدر منتقل می‌شود. اما زوجین می‌توانند در این مورد به نحو دیگری به توافق برسند. معمولاً زنان مهریه خود را می‌بخشند تا حق حضانت فرزند را از مرد بگیرند.

طلاق توافقی تنها زمانی ممکن است که زوجین در مورد مهریه به توافق رسیده باشند. بنابراین، این مسئله از ضروریات این نوع از جدایی است و طرفین باید در خصوص مقدار و نحوه پرداخت مهریه توافق کنند.

احکام طلاق توافقی چیست؟
طلاق توافقی راهی برای تنش کمتر در جدایی

مرجع رسیدگی‌کننده طلاق توافقی

بر اساس قانون حمایت خانواده، رسیدگی به انواع طلاق و صدور حکم طلاق توافقی، در صلاحیت ذاتی دادگاه خانواده است. مدارک لازم برای ارائه دادخواست طلاق توافقی موارد زیر را شامل می‌شود:

عقدنامه، کارت ملی، شناسنامه، گواهی بکارت زن در صورتی که او باکره باشد، گواهی عدم بارداری، توافقنامه کتبی مبنی بر توافقات زوجین درباره مسائل مختلف، نظریه کتبی واحد مشاوره دادگاه خانواده و همچنین گواهی عدم امکان سازش که از صدور آن بیشتر از سه ماه نگذشته باشد.

برای انجام طلاق توافقی زوجین باید به همراه مدارک خود به دفاتر خدمات الکترونیک قضائی مراجعه و فرم دادخواست را تکمیل کنند. سپس مدارک لازم را ارائه می‌کنند و هزینه دادرسی درخواست خود را برای مجتمع قضائی مربوطه می‌فرستند. سپس، پیامک ارجاع پرونده به یکی از شعب دادگاه خانواده برای طرفین ارسال می‌شود.

زوجین باید به شعبه مربوطه مراجعه کنند و پس از آنکه مدارک خود را تکمیل کردند به واحد مشاوره مجتمع قضایی ارجاع داده می‌شوند تا سایر مراحل جدایی را طی کنند.

اگر زن یائسه نباشد ضروری است که گواهی عدم بارداری را هم تهیه کند. پس از حضور در جلسه رسیدگی، دادگاه گواهی عدم امکان سازش صادر می‌کند که تا سه ماه برای ارائه به دفترخانه‌ها معتبر است.

عدم حضور زن در دفترخانه

بر اساس ماده ۳۵ قانون حمایت خانواده، هرگاه زوج در مهلت تعیین‌شده به دفتر رسمی ازدواج و طلاق مراجعه نماید و گواهی عدم امکان سازش را تسلیم کند، زوجه باید حداکثر تا یک هفته بعد در دفترخانه حاضر شود، در غیر این صورت سردفتر به زوجه برای حضور در دفترخانه اخطار می‌دهد و در صورت عدم حضور زوجه صیغه طلاق جاری می‌شود و حکم پس از ثبت در دفترخانه به اطلاع او می‌رسد.

به عبارت دیگر، هرگاه گواهی عدم امکان سازش توافقی صادر شده باشد، عدم حضور زوجه مانع جاری شدن حکم جدایی نخواهد شد.

اما اگر مرد غایب باشد جدایی ممکن نخواهد بود مگر اینکه زوجه طبق نظر دادگاه یا به موجب سندی رسمی، در اجرای صیغه طلاق وکالت بلاعزل داشته باشد.

شرایط مورد نیاز برای طلاق

شرایط مرد برای طلاق اهلیت، سلامت عقل، اختیار و قصد است. زن هم باید در طهر غیر مواقعه، یعنی در دوره پاکیزگی، باشد. در این دوره، بین زوج و زوجه نباید نزدیکی صورت گرفته باشد. برای اطلاع از شرایط دقیق طلاق توافقی می‌توانید از وکلای طلاق مشورت بگیرید.

طلاق توافقی چقدر طول می‌کشد؟
تا پیش از تصویب قانون جدید، جدایی توافقی ظرف یک هفته انجام می‌شد.هنوز هم بعضی از شعب دادگاه‌ها این دادخواست‌ها را به سرعت به انتها می‌رسانند، اما بعضی از شعب پرونده را به مراکز مشاوره ارسال و این پروسه را کمی طولانی‌تر ‏می‌کنند.

وکلای حقوقی ایران وکلا بهترین گروه حقوقی واقع در شهرری ارائه دهنده خدمات حقوقی و مشاوره دعاوی ملکی ،خانواده و آماده عقد قرارداد با شهرک های صنعتی و کارخانه ها می باشد.

بهترین وکیل شهرری شماره تماس     02155904178      

0 0 vote
امتیاز به مطلب
0 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments